Muziek

“Before we can truly express our inner self, we must first learn to be at peace.”

Kenny Werner

Muziek is ook één van mijn passies. Van kleins af aan heb ik negen jaar lang klassieke pianolessen gehad. Later heb ik in een combo diensten begeleid maar ook in een bandje gespeeld en een jongerenkoor begeleid. Toen ik mijn weg begon te vinden in de hulpverlening kreeg ik ook voor een aantal jaren de mogelijkheid om in een zorginstelling aan groepen muziektherapie te geven. Mijn spreekbeurten en lezingen omlijst ik graag met pianomuziek. Het voegt zoveel toe aan het kleuren en vertalen van emoties, gevoelens en thema’s.

Binnen therapie kan muziek ingezet worden om creatief vorm te geven aan je proces. Aan je gedachten, gevoelens, dromen en meer.
Muziek kan ook ingezet worden tijdens EMDR en Brainspotten. Je luistert dan via een hoofdtelefoon bilaterale muziek wat zoveel betekent als dat je de muziek afwisselend rechts en links hoort.

Uit onderzoek is duidelijk geworden dat muziek de hartslag kan verlagen, de bloeddruk laat dalen, spieren doet ontspannen, pijn kan verlichten, de productie van stresshormonen afremt, je makkelijker in slaap kan doen laten vallen, en dat zelfs je immuunsysteem er beter door kan gaan functioneren.

Zelf heb ik ook in mijn pianospel veel groei doorgemaakt vanuit jarenlange sessies met Brainspotten en het gebruik van de Alpha-Stim. Waar ik eerder alleen muziek kon lezen en klassieke pianomuziek kon spelen, kan ik nu vrij improviseren en uit het hoofd terugspelen. Hier werd ik zo enthousiast over dat mijn lijst met geïmproviseerde nummers groeit en groeit. In de nabije toekomst zal er ook een lijst met eigen muziek komen die bilateraal tijdens EMDR en Brainspotting gebruikt kan worden.
Ook zal ik mijn improvisaties op de piano, waar wenselijk en mogelijk, inzetten tijdens mijn spreekbeurten. Maar ook is het mogelijk vanaf 2023 met de band IJsselTunes op te treden waarin ik op de piano samen met een saxofonist, drummer en bas gitarist verschillende bekende jazz en soul nummers speel. Informeer gerust naar de mogelijkheden.

Onlangs heb ik met een groep ondernemers in Hattem meegedaan aan Maestro en mag ik mij nu Maestro van Hattem 2022 noemen. Het heeft de liefde voor muziek nog meer aangewakkerd en duidelijk gemaakt dat ik muziek binnen therapie nog meer ruimte wil geven.

Mirjam Karssen krijgt uit handen van de vorige winnaar van de Maestro Els Verweij de beker uitgereikt.Mirjam Karssen krijgt uit handen van de vorige winnaar van de Maestro Els Verweij de beker uitgereikt. Foto: Gonny van Duinen
Mirjam Karssen is nieuwe Maestro van Hattem
Algemeen
HATTEM – In een zinderende show streden zaterdagavond zes Hattemse ondernemers voor de titel Maestro van Hattem. Mirjam Karssen bleek volgens de jury de beste en mag zich een jaar lang Maestro van Hattem noemen.

In een perfect georganiseerde avond kregen de 6 dirigenten in spé de leiding over het orkest van Ontwaakt.
Met niets meer dan een baton, twee partituren, muziekopnames van het orkest én een paar tips hadden zij zich voorbereid om zaterdag hun talent te laten zien aan een volle zaal in de Marke. De jury oordeelde dat Mirjam Karssen, van praktijk ‘Gaan voor Herstel’, dat als beste deed. Susanne Annot van Atelier Susanne Annot werd tweede. Gevolgd door Patrick van der Kolk van Slagerij van Guilik, Wim Schuring in een prachtige outfit namens Bruna Hattem, Herman de Weerd van AngelArt Kunst&Zo en Henk van Erven namens Bultman & Hartholt Assurantiën en Hypotheken.

 

Muziek geeft taal aan gevoelens en emoties en heeft de kracht in zich om je gelukkig te doen voelen. Als je muziek luistert wordt het hormoon prolactine aangemaakt door je lichaam en dat geeft een gevoel van geborgenheid, troost, een gelukkig gevoel.

Zelfs als het trieste muziek is ontstaat dit gelukkige gevoel.
ook het ritme in de muziek maakt blij, jouw brein houdt van regelmaat want dat geeft tegelijk een gevoel van veiligheid en controle
wat we in ons dagelijkse leven zo snel kwijt raken.
Je lichaam is eigenlijk zo geprogrammeerd dat het graag ritmes volgt in zijn omgeving.

Dus luister, speel, dans, het zal je goed doen!

“We mogen aanvaarden dat die creatieve polsslag binnenin ons de creatieve polsslag van God zelf is.”

Joseph Chilton Pearce

Beluister hieronder enkele improvisaties

 

Contact formulier

Met behulp van onderstaand contact formulier kun je je aanmelden voor therapierelatietherapie, een training of mij vragen voor een spreekbeurt.

Direct telefonisch contact kan ook, wel ben ik telefonisch minder goed bereikbaar. Mijn nummer is: 06 -17150223
Een mail naar: info@mirjamkarssen.nl is ook altijd mogelijk.

Onderstaande velden met een * zijn verplicht.

Telefoon

06-17150223

Adres

Vliegenstein 42, 8051 VE, Hattem

Uren

Maaandag: 09:30 - 21:30 uur
Dinsdag    : 09.30 - 17.00 uur
Om de week op dinsdag tot 21.30 uur
Woensdag : 09.30 - 17.00 uur

Laat je een aantal keer per jaar verrassen met een interessante nieuwsbrief met makkelijk leesbare informatie van Mirjam Karssen.

Abonneer op de nieuwsbrief