Stap uit in vertrouwen en Leef!

by | 12 apr 2019 | Berichten

blog-stap-uit-in-vertrouwen-en-leef

In mijn praktijk werk ik met mannen en vrouwen die willen groeien en herstellen. Daarvoor is het doorbreken van patronen in denken en doen noodzakelijk. Dat groeit door inzichtelijk te maken waardoor die patronen zijn ontstaan. Herstel en groei ontstaat door contextuele therapie, EMDR, maar ook door lichamelijk te gaan ervaren hoe verschillend dat voelt voor je lichaam. Ruimte, rust, uit je comfort zone stappen, zichtbaar worden en dat je eigen maken ook in je lichaam.

Ik moet hierbij ook altijd denken aan Abram als treffend voorbeeld. Abram staat in Genesis 12 op het punt van vertrek. En hij vertrekt niet omdat hij op de vlucht moet, niet omdat hij zijn eigen geluk wil najagen. Nee, Abram heeft Gods stem gehoord.
Dit brengt een hele onverwachte beweging bij Abram teweeg. Hij kiest ervoor niet daar in Charan zijn leven te leven waarin het komt zoals het komt en gaat zoals het gaat, en hij maar het beste ervan moet zien te maken.
Nee, Abram bepakt zijn kameel. Mensen komen bij hem staan en vragen: ‘Hé, Abram, ga je op reis?’
‘Ja’, zegt Abram.
‘En waar ga je heen dan?’
‘Uhm bestemming onbekend.’
De mensen kijken elkaar wat vragend aan. ‘Oke, maar wanneer zien we je weer terug?’
‘Ik kom niet terug.’
De mensen kijken elkaar aan en vragen zich af waarom Abram zo vreemd doet, zo kennen ze hem niet.
Maar in de hemel wordt de adem ingehouden want Abram stapt hier in vertrouwen uit zijn dagelijkse cirkel en gaat op reis met God.
Geen navigatiesysteem met plaats van bestemming, geen bekende kilometers, geen bekende rustpunten. Nee, in vertrouwen een andere beweging maken en Gods stem volgen.

Het is goed elke keer weer stil te worden en Gods stem te verstaan. In je persoonlijke groei, keuzes die je maakt, in je agenda van deze dag of week, in wat je zegt of doet. Dat je ontdekt dat jouw leven niet bedoelt is als een eindeloze cirkel waarin je je eigen plan trekt en het komt zoals het komt en gaat zoals het gaat. Of je maar moet leren dealen met jouw omstandigheden. Maar dat je Gods stem mag verstaan en elke dag weer je mag laten leiden door Hem. Je met Hem over jouw omstandigheden mag heersen. Nieuwe bewegingen maakt.
En ja, misschien krijg ook jij dan wel reacties van anderen en kijken ze je wat vreemd aan. Want het zal je dag, je agenda, je keuzes, je leven anders maken.
Durf maar als een Abram in vertrouwen een nieuwe beweging te maken. Het zal maken dat je uit de cirkel breekt en een stijgende lijn bewandelt van samen optrekken met God. Het zal jou tot zegen zijn en je zal ermee tot Zegen zijn voor de ander.
Je hoeft niet te wachten, te aarzelen, stel het niet uit. Er ligt nieuw leven van Hem voor jou klaar! Nu, vandaag.
Be blessed!

Deze blog is ook samengevat als overdenking te beluisteren en te zien in het videodagboek van New Faith Network www.newfaithnetwork.nl.

Archief

Categorieën