Trainingen

Deze trainingen zijn niet alleen verrijkend voor je ziel en geest maar óók voor je lichaam!

Naast individuele therapie ontwikkel en geef ik ook groepstrainingen. Cursisten die de afgelopen jaren een training hebben gevolgd zijn tevreden over de resultaten, een aantal reacties kun je hieronder lezen.

De groepstraining die ik momenteel aanbied zijn gericht op leren ontspannen. Meer leren leven in en luisteren naar je lichaam zodat compassie voor jezelf inclusief je lichaam groeit. Vanuit het werk in mijn praktijk is het opvallend hoe belangrijk het is om te kunnen ontspannen maar ook hoe moeilijk dat voor velen is. Omdat ik ook veel met trauma werk wil ik een serie van een aantal avonden aanbieden waarin een stevige basis wordt gelegd in het lichamelijk kunnen ontspannen en leren luisteren naar en zorgen voor je lichaam.

Wandelcoaching - Mirjam Karssen

“Het is een aan den lijve ervaren zodat je mag ontvangen en groeien naar ziel, geest én lichaam.

Kracht in stilte

‘Daar waar angst voor stilte mij beheerste, heb ik nu mogen ontdekken dat er veel schoonheid en kracht in stilte met God te vinden is.’

Cursist

Signalen van mijn lichaam

‘Ik heb geleerd de signalen van mijn lichaam te ontdekken én serieus te nemen.’

Cursist

Goed inzetbaar in de praktijk

‘De oefeningen tijdens de training zijn heel goed inzetbaar in de praktijk. Ook erg prettig dat de ontspanningsoefeningen als luisterbestand worden toegestuurd.’

Cursist

Bijzonder om in een groep te delen

‘Ervaren is zó fijn en helend, ik vond het bijzonder om in een groep te delen, te ervaren en te ontvangen.’

Cursist

Meer bewust geworden

‘Ik heb ontdekt dat ik ook lijfelijk meer nieuwe gezonde bewegingen kan maken, ruimte mag innemen, en ben me meer bewust geworden van mijn eigen kracht en eigen behoeften.’

Cursist

Traumasensitief leren ontspannen en stress reguleren

Wil je leren met compassie je lichaam te benaderen? Wil je leren ontdekken wat een goede ademhaling van positieve invloed heeft? Wil je je eigen emoties en spanningen kunnen reguleren? Ontdekken hoe je traumasensitief goed voor jezelf en je lichaam kunt zorgen?

Dan is de training Traumasensitief leren ontspannen en stress reguleren er voor jou!

Een bijzondere en waardevolle training opgezet vanuit meer dan vijftien jaar ervaring als therapeut en persoonlijke ervaringen met trauma en traumaverwerking. De training is opgezet uit een mix van mindfullnes, Polyvagaal theorie, traumasensitieve yoga en ontspanningsoefeningen. 

Tijdens deze training leer je onder andere:

  • Meer over trauma, jouw brein en lichaam en de samenwerking hiertussen. Door inzichten en oefeningen heen leer je beter te luisteren naar je lichaam en het met compassie te benaderen.
  • Spanning en stress te reguleren.
  • Hoe je tijdens je eigen therapeutische proces zelfstandig een bijdrage kunt leveren aan jouw proces.
  • Ga je ervaren wat verbinding is; met jezelf en je lichaam.

Locatie: n.t.b.!

Data: n.t.b. op 8 dinsdagavonden vanaf 2024.
Tijd: Van 19.30 uur tot 22.00 uur.

Kosten: € 49,50 per avond incl. sap of thee. Totaal: € 396,00

Betaling in twee termijnen is mogelijk.

Max. 10 deelnemers, min. 8 deelnemers.

Wil je je aanmelden of heb je eerst nog vragen dan kan dat door te mailen naar: info@mirjamkarssen.nl, te bellen naar 06-17150223 of d.m.v. het contactformulier

Lichaamsgerichte verdiepende evaringsgroep

In deze ervaringsgroep heeft het lichaam een centrale plaats om onopgeloste emotionele conflicten op te sporen en door te werken. 

Veel mensen ervaren onderhuidse spanning in relatie met de ander, het zelfbeeld, communicatie, waardoor ook lichamelijke spanningsklachten en vermoeidheid kan ontstaan. In deze ervaringsgroep ga je de oorsprong daarvan ontdekken en nieuwe leefruimte en levenskracht ervaren! 

Dit gebeurt door stil te staan bij de 5 basisbehoeften:

Plaats – voeding – steun – bescherming – begrenzing.

Wat voor plek hadden deze in jouw opgroeien en hebben ze nu in je leven? Hoe kun je meer leren jezelf te voorzien hierin? En meer.

Locatie: n.t.b. online is in ontwikkeling!

Data: n.t.b. op 7 avonden.
Tijd: Van 19.30 uur tot 22.00 uur.

Kosten: € 395,- incl. BTW en koffie/thee.

Max. 10 deelnemers, min. 6 deelnemers.

Wil je je aanmelden of heb je eerst nog vragen dan kan dat door te mailen naar: info@mirjamkarssen.nl, te bellen naar 06-17150223 of d.m.v. het contactformulier

Contact formulier

Met behulp van onderstaand contact formulier kun je je aanmelden voor therapierelatietherapie, een training of mij vragen voor een spreekbeurt.

Direct telefonisch contact kan ook, wel ben ik telefonisch minder goed bereikbaar. Mijn nummer is: 06 -17150223
Een mail naar: info@mirjamkarssen.nl is ook altijd mogelijk.

Onderstaande velden met een * zijn verplicht.

Telefoon

06-17150223

Adres

Vliegenstein 42, 8051 VE, Hattem

Uren

Maandag t/m woensdag
Van 09.30 uur tot 17.00 uur

Laat je een aantal keer per jaar verrassen met een interessante nieuwsbrief met makkelijk leesbare informatie van Mirjam Karssen.

Abonneer op de nieuwsbrief